KDC AandachtsLab zoekt een ondernemende en leergierige

Persoonlijk begeleider niveau 4 (32 uur)

met maximale aandacht voor ontwikkeling van EMB kinderen

 

Wil jij op een ondernemende manier bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen met een Ernstig Meervoudige Beperking? Niet volgens een vast zorgprogramma, maar met aandacht voor de individuele ontwikkelmogelijkheden die zich voordoen en waar jij met hart en ziel aan wilt werken. In een verbonden team dat één doel voor ogen heeft: Elke Mogelijkheid Benutten. Dan ben jij de persoonlijk begeleider die we per 1 januari 2019 nodig hebben voor KDC AandachtsLab in Rijswijk.

Over KDC AandachtsLab
Stichting KDC AandachtsLab is een kleinschalig en bijzonder kinderdagcentrum voor Ernstig Meervoudig Beperkte kinderen tot 18 jaar. Kleinschalig omdat we maximaal 8 kinderen per dag opvangen. Bijzonder omdat we het anders doen dan anderen, namelijk:

 • Er is maximale individuele aandacht voor het kind door 1 begeleider op 2 kinderen, waardoor inleving in en focus op het kind optimaal is.
 • De begeleiding is gebaseerd op de ontwikkelmogelijkheden van het kind en niet op een vast programma. Elke Mogelijkheid Benutten !!
 • Deze intensieve begeleiding door gespecialiseerde begeleiders vindt plaats in een zorgvuldig gecreëerde omgeving.
 • Bewegen staat centraal binnen het KDC. Bewegen als spel en plezier is daarnaast ook nog eens een belangrijke stimulator van ontwikkeling. De afwisseling tussen inspanning en ontspanning is op het kind afgestemd.
 • We zijn een broedplaats voor kennis en ontwikkeling als het gaat om methoden en therapieën voor EMB kinderen.
 • We willen de participatie van ‘onze kinderen’ in de maatschappij helpen vergroten en contacten met kinderen zonder beperking bevorderen.

Hier zoeken we bijzondere zorgprofessionals bij. Mensen met ervaring in de zorg voor EMB kinderen, die gericht zijn op de ontwikkeling van de kinderen (en van zichzelf!), die ondernemend, flexibel en zelfstandig zijn, en die willen meebouwen aan een open en verbonden cultuur waarin je met een klein gedreven team de ontwikkeling van kinderen centraal stelt.

Als persoonlijk begeleider niveau 4 ga je

 • je maximaal bezig houden met het één-op-één begeleiden en verzorgen van de kinderen. Daarbij ligt de focus op ontwikkeling en beweging met behulp van spel en ontspanning als middel en maximale individuele aandacht.;
 • het individuele kindplan (mede) opstellen, uitvoeren, evalueren en bijstellen. Je houdt je bezig met het voorbereiden, organiseren en uitvoeren van activiteiten.
 • met je collega’s in een open, veilige en lerende cultuur werken aan de ontwikkeling van kinderen, jezelf én het team.

Als persoonlijk begeleider niveau 4 vragen we van je

 • Een relevante MBO-opleiding.
 • Enige jaren praktische werkervaring binnen het EMB werkterrein waarbij kennis van en ervaring met complexe meervoudige handicaps vereist is.
 • Grote affiniteit, kennis en ervaring met onze EMB doelgroep (ernstig meervoudig gehandicapte kinderen) en affiniteit met de visie en uitgangspunten van Stichting KDC AandachtsLab.
 • Bereidheid tot verdere persoonlijke ontwikkeling en professionele ontwikkeling conform competentieprofiel EMB niveau ABD (zie website).
 • Daarnaast vragen we flexibiliteit van je voor wat betreft werkdagen en – uren. In de maand december willen we graag met het team de voorbereiden treffen zodat we begin januari open kunnen. Van jou verwachten we dat je hier bij bent, mee denkt en mee helpt.

Maximale aandacht voor jou
Als organisatie en werkgever willen we ook maximale aandacht voor jou:

 • We zorgen dat je als medewerker tijd hebt voor de ontwikkelmogelijkheden van het kind
 • We besteden aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling
 • We bieden ruimte voor initiatief, innovatie en persoonlijk eigenaarschap. Jij maakt het verschil en hiervoor krijg je de ruimte. We verwachten dus dat je meedenkt in het persoonlijke kindplan en wat er werkt voor het kind en het team.
 • Je maakt deel uit van een inspirerend netwerk met enthousiaste mensen.

We bieden je
Een passend salaris conform CAO Gehandicaptenzorg functiegroep 30-35 (min. €1699,- max. €2662,- obv 36 uur). Je wordt ingeschaald op basis van je kennis en ervaring.

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidings- en scholingsmogelijkheden, 57 uur PBL per jaar bij fulltime contract, 144 vakantie uren per jaar (bij fulltime contract), woon-werkvergoeding, pensioenpremieverdeling van 50-50%, eindejaarsuitkering van 7,05%, vakantietoeslag van 8%, bijdrage in de ziektekostenverzekering, vergoeding kosten BIG-registratie (indien van toepassing) en daarnaast een leuk betrokken team, social events met het team en de vrijwilligers en vooral 100% aandacht voor jouw werkgeluk!

Meer weten of solliciteren?
Sta jij te popelen om bij KDC AandachtsLab het verschil te maken, en aan de slag te gaan als teamleider? Solliciteer dan door je CV en sollicitatiebrief voor 30 september te mailen aan info@aandachtslab.nl . Op maandagavond 8 oktober, dinsdag 9 oktober en donderdagavond 11 oktober zullen de selectiegesprekken plaatsvinden. Houd deze data vast vrij! Vóór 29 oktober zal de selectie afgerond worden.

Wil je eerst nog meer weten over KDC AandachtsLab, benieuwd naar de volledige functieomschrijving of wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Gwendel Kusters, bestuurslid P&O, telefonisch 06-33133504 (dagelijks tussen 8:30 en 10:00 uur) of per mail gwendel@aandachtslab.nl .