KDC AandachtsLab zoekt betrokken en ondernemende vrijwilligers voor de taak busbegeleider met maximale aandacht voor de ontwikkeling van EMB kinderen (vanaf 1 januari 2019, aantal keer per week in overleg)

Over KDC AandachtsLab
Stichting KDC AandachtsLab is een kleinschalig en bijzonder kinderdagcentrum voor Ernstig Meervoudig Beperkte kinderen tot 18 jaar. Kleinschalig omdat we maximaal 8 kinderen per dag opvangen. Bijzonder omdat we het anders doen dan anderen. We streven naar maximale individuele aandacht voor het kind, door 1 begeleider per 2 kinderen. De begeleiding is gebaseerd op de ontwikkelmogelijkheden van het kind en niet op een vast programma.

Om dit te kunnen realiseren is de hulp en steun van vrijwilligers zoals jij onmisbaar.

Mensen die willen bijdragen aan onze visie en missie en een hart hebben voor EMB kinderen. We zoeken vrijwilligers die ondernemend, flexibel en zelfstandig zijn, en die willen meebouwen aan een open en verbonden cultuur waarin je met een klein gedreven team de ontwikkeling van kinderen centraal stelt.

Wil je bijdragen aan onze missie om EMB kinderen dezelfde ontwikkelkansen te geven als alle anderen? Solliciteer dan daar de functie van vrijwillige busbegeleider!

Als busbegeleider zorg je op een verantwoorde en veilige manier voor de kinderen, tijdens het vervoer van en naar KDC AandachtsLab in Rijswijk en het thuisadres van de kinderen. Een leuke, sociale maar zeker ook verantwoordelijke functie.

Als busbegeleider…

 • begeleid je de kinderen van huis naar KDC AandachtsLab en omgekeerd;
 • zorg je voor de rust en veiligheid in de bus;
 • dien je indien nodig medicatie toe ivm epilepsie (scholing wordt verzorgd vanuit KDC AandachtsLab);
 • onderhoud je op een prettige en adequate manier contact met de ouders.

Als busbegeleider vragen we van je

 • bij voorkeur een zorggerelateerde opleiding of bereidheid je bij te scholen op onderdelen
 • affiniteit met kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Je beschikt over tact, geduld en hulpvaardigheid in de omgang met de kinderen;
 • sociaal in de omgang zodat je op een verantwoorde manier contacten met ouders weet te onderhouden;
 • een dienstverlenende en klantgerichte instelling;
 • liefst woonachtig in de omgeving van Rijswijk;
 • flexibiliteit voor wat betreft de uren.

Je werktijden als busbegeleider
Bij voorkeur ben je een aantal keren per week inzetbaar (’s ochtends en/of ’s middags) op werkdagen: ’s ochtends tussen ca. 7.45 uur en 9.15 uur en ’s middags tussen ca. 15.00 en 16.30 uur. 

Maximale aandacht voor jou

Als organisatie en werkgever willen we ook maximale aandacht voor jou:

 • We bieden ruimte voor initiatief, innovatie en persoonlijk eigenaarschap. Jij maakt het verschil en hiervoor krijg je de ruimte.
 • Je maakt deel uit van een inspirerend netwerk met enthousiaste mensen.

We bieden je
een leuk betrokken team, gezellige activiteiten met het team en de andere vrijwilligers en vooral 100% aandacht voor jouw werkgeluk!

Meer weten of solliciteren?
Sta jij te popelen om bij KDC AandachtsLab het verschil te maken, en aan de slag te gaan als busbegeleider? Neem dan contact op via info@aandachtslab.nl .

Wil je eerst nog meer weten over KDC AandachtsLab? Neem dan contact op met Gwendel Kusters, bestuurslid P&O, telefonisch 06-33133504 (dagelijks tussen 8:30u-10u) of per mail info@aandachtslab.nl .