Om onze EMB kinderen goed te kunnen begeleiden, heeft KDC AandachtsLab een gebouw nodig wat het mogelijk maakt om aan de doelstellingen te voldoen.

De uitgangspunten daarbij zijn:

  • Duurzaam verbouwen
  • Betaalbaar verbouwen
  • Voldoende voorzieningen voor doelgroep (rolstoeltoegankelijk etc.)
  • Voldoende verdeling van ruimtes, zodat 1 op 1 begeleiding mogelijk is.

KDC AandachtsLab heeft een pand aangekocht welke voldoet aan deze uitgangspunten.

In het pand, gelegen in Rijswijk, was voorheen een kleuterschool gehuisvest. De nieuwe bestemming van deze bestaande bouw past in het duurzaamheidsbeleid.

De kinderen van het KDC AandachtsLab zijn kwetsbaar en kunnen gemakkelijk ziek worden. Velen hebben problemen in de zintuigelijke prikkelverwerking, veelvuldig heb je te maken met visuele en auditieve beperkingen en concentratievermogen. Bovendien hebben kinderen lichamelijke beperkingen en zijn ze afhankelijk van hulpmiddelen zoals een rolstoel.

Om deze reden moet het gebouw voldoen aan bepaalde eisen/voorwaarden:

  • Het gebouw is ruim, comfortabel, functioneel en veilig.
  • Het gebouw is eenvoudig goed schoon te maken.
  • Er is een goede luchtregulatie
  • De temperatuur in de ruimten kan gemakkelijk aangepast worden aan de activiteit die in de ruimte plaatsvindt
  • Er is een goede akoestiek (demping van geluiden als schreeuwen, huilen).
  • Het lichtplan wordt afgestemd op kinderen met epilepsie en/of visuele beperkingen.
  • Sfeer is een belangrijk speerpunt. Ondanks de vele noodzakelijke aanwezige hulpmiddelen, voorzieningen en aanpassingen, heeft KDC AandachtsLab geen medische uitstraling. De locatie heeft een uitnodigende, gezellige en warme uitstraling.

Deze maatregelen dragen bij aan goed pedagogisch klimaat.

KDC Aandachtslab gaat beschikken over de volgende functionele ruimtes:

  • Een ruime groepsruimte, die bestaat uit 2 delen (rust en actief)
  • Een therapieruimte
  • Snoezelruimte
  • Speellokaal
  • 2 slaapkamers                                     .
  • Een verschoningsruimte
  • voldoende bergruimte voor hulpmiddelen
  • Kantoorruimte
  • Keuken (met een belevingsdeel (in de vorm van een in hoogte verstelbaar werkblad waar kinderen met hun rolstoel kunnen zitten om te helpen, voelen, ruiken en proeven)
  • 2 Toiletten (dames – heren)
  • Werkkast
  • Zwembad (met benodigde kleedruimte, douches en technische ruimte

Buiten zijn is gezond. Het pand heeft een prachtig afgesloten schoolplein waar kinderen veel ruimte hebben om te kunnen bewegen.

Het plein wordt zo ingericht dat er veilig kan worden bewogen met o.a. rolstoelen en loopwagens.

Ook is er voldoende plek voor schommels, een glijbaan en een water en zand speelplek

De te bouwen ruime overkapping maakt het mogelijk dat de kinderen ongeacht de weersomstandigheden kunnen genieten van de buitenlucht.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close