maud1Ik ben Maud. getrouwd met Seth en moeder van 4 kinderen. In 2007 werd Suus, mijn jongste dochter, geboren. In haar eerste levensjaar werd steeds duidelijker dat zij zich op vele fronten niet ontwikkelde. Toen Suus twee jaar was, ben ik vanwege de vele ziekenhuisbezoeken, therapieën en de grote zorgbehoefte van Suus, gestopt met werken. Suus ging van een “normale” crèche naar een kinderdagcentrum. Op het kinderdagcentrum wordt Suus goed verzorgd, maar naast deze verzorging bleef er weinig tijd over om ook gericht aan ontwikkeling te werken.

In 2015 volgde Suus de dolfijn ondersteunde therapie op Curaçao. En na deze twee weken durende, intensieve therapie, viel mij op dat Suus wel degelijk te ontwikkelen is. Dat kost alleen heel veel aandacht, kennis en heel veel tijd. Het vraagt om een programma “op maat” dat continu, speciaal en intensief is gericht op het stimuleren van haar ontwikkeling.
Het werd mij duidelijk dat de huidige zorg voor Suus niet op deze manier is ingericht. Na maanden zoeken naar alternatieven,  besloot ik om mijn energie en organisatietalent in te zetten om zelf een Kinderdagcentrum voor kinderen met ernstig meervoudige beperkingen op te richten. Een plek waar veel aandacht is voor het benutten van de mogelijkheden van kinderen met een EMB, gericht op ontwikkeling en optimale kwaliteit van leven. Kortom een AandachtsLab! Ik wil, net als voor mijn andere kinderen, maximale kansen voor Suus !!

 

 

 

 

marinka1Ik ben Marinka getrouwd met Raymond en moeder van 2 kinderen, waarvan de jongste een beperking  heeft. Ik ben altijd druk met van alles bezig en enthousiast over nieuwe ideeën. Al jaren werk ik als bewegingsagoog voor mensen met beperkingen. In mijn werk zal ik altijd vanuit de gedachte van de cliënt oefenstof aanbieden en daarin ben ik behoorlijk creatief geworden. Kort geleden ben ik als zelfstandige gestart met het geven van specialistische zwemlessen aan kinderen met een beperking, De lessen zijn 1 op 1, zodat het kind de volle aandacht krijgt en ik de les optimaal kan aanpassen op het kind.
Kinderen met een ernstig meervoudige beperking hebben altijd mijn grote interesse gehad. Ondanks hun beperkingen kunnen en begrijpen zij soms heel veel en dat fascineert mij.
Bewegen en bewogen worden is erg belangrijk voor  deze kinderen. Door hun lichaam te voelen, te accepteren en te herkennen, kunnen zij zich verder ontwikkelen, uiteraard binnen de eigen mogelijkheden. Vanuit mijn vakgebied, gedrevenheid en passie, wil ik zoveel mogelijk aanpakken en manieren bedenken om de ontwikkelmogelijkheden voor deze doelgroep te vergroten.
Het verhaal van Maud over de opvang van Suus, haar ernstig meervoudig beperkte dochter, herkende ik uit de praktijk en kon ik bevestigen.  Het KDC AandachtsLab biedt de mogelijkheid om het anders te doen en ik wil dan ook alles geven om een bewegingsvolle ontwikkelingsplek op te zetten voor deze groep kinderen.